עריות - רק אצל בנים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/13 23:28 כא בתמוז התשעג

שאלה

שלום הרב

אני קוראת במלא מקומות בעיקר שמדברים על החופש וזה

שצריך להתגבר על יצר העריות, ששיהיה ממושכת במחשב יכולה להביא לעריות וכו' . כל הדיבורים האלה מופנים אל בנים

אך אני בת, ואני כזאת . אני לא גאה בזה אבל אני גם ככה נכנסת לכל מיני אתרים ואני עובדת על עצמי ומנסה לשלוט אבל השאלה שלי..מה דפוק אצלי ? הרי זה צריך לקרות רק לבנים לא ? אז למה לי גם ?

זה נורמאלי שיש עריות גם לבנות? אני מרגישה כמו בן , איך שאני רואה משהו גס באיטרנט אני לא שולטת בעצמי.. ונופלת..וכל זה ממש כמו בנים ! איך זה יכול להיות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין הבדל בין בנים ובנות.
כולם צריכים שמירת עיניים.
ודאי גם בנות עלולות להכשל וליפול.
ודאי גם לבנות יש יצרים ותאוות ומשיכה לדברים.
ודאי גם בנות מתרגשות מדברים ששייכים למציאות המתירנית (עובדה שבנות חילוניות נמצאות במועדונים, משתכרות, רוקדות ביחד עם הבנים שנמצאים שם).
זוגות של חברים בן ובת, שניהם מתקשים לשמור נגיעה, שניהם עלולים ליפול באותה מידה.

ההבדל הוא שאצל בנים יש מושג של ´שמירת הברית´ והוא קשור לשוני הטבעי בין בנים ובנות. אצל בנים הנפילה ביצר עלולה להביא לפגם הברית - ולכן הבנים יותר ערים לקשיים הללו.

את נדרשת לשמור על הצניעות שלך ועל העיניים. כל מראה תועבה מפעיל את הדמיון, נחקק בנפש ויוצר קלקול רוחני (גדול או קטן)בכך אין הבדל בין בנים ובנות.

שמרי על טהרת הנפש שלך והתרחקי מכל מה שמעורר את היצרים ומטביע פגם בנפש הטהורה.
כל העצות שנותנים לבנים נכונות גם עבורך. להתמלא בתכנים בריאים וחיוביים לעשות הרבה בחופש - לעצמך (ספורט, חוגים, מלאכות, טיולים ביקורים...) לעשות גם לאחרים: להתנדב, לבקר סבא וסבתא, לסייע בסניף או במקומות אחרים...
ללמוד - ללכת לשעורים או ללמוד עם חברות, להתפלל על הכל - גם על שמירת העינים והלב.

בהצלחה!