ערבית מוקדמת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/08 18:11 כה בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב, אנחנו מתפללים ביישובנו ערבית מוקדם, בערך ברבע לשמונה. ושמעתי שצריך יותר מאוחר להגיד שוב פעם קריאת שמע.

שאלתי היא מתי הכי מוקדם אפשר לומר קריאת שמע זו (בפעם השניה).

תודה, עומר

תשובה

ב"ה

שלום.

זה בסדר גמור להתפלל ערבית מוקדמת. רק צריך לזכור להגיד ק"ש שוב בזמן צאת הכוכבים הבינוניים שזה 18 דקות אחרי השקיעה.
(לעיניין צאת שבת ועשיית מלאכה דאורייתא מחכים 30 דקות אחרי השקיעה ).

ובדיעבד אפשר לומר גם 13 וחצי דקות אחרי השקיעה.

ואם שכחת לומר אז אתה יכול לומר בק"ש שעל המיטה ולהתכוון לחיוב קריאת שמע.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.