ערבים יותר גרועים מגויים רגילים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/12/19 14:34 כ בכסלו התשפ

שאלה

הערבים עושים הרבה צרות. וידוע כי יהודים טובים מהגויים.

אבל האם ערבים גרועים יותר מגוי ממוצע? ואם כן אז למה?

תשובה

לשואל שלום,

האומה הערבית נמצאת במעמד שווה לשאר העמים.

את האוייבים צריך לכלות, ואת האומות צריך לקרב לאמונה בה' , לימוד מוסריות וקבלת 7 מצוות בני נח.

רגילים לצטט את הפסוק בחלק הראשון: "שְׁפֹךְ חֲמָתְךָ אֶל הַגּוֹיִם אֲשֶׁר לֹא יְדָעוּךָ וְעַל מַמְלָכוֹת אֲשֶׁר בְּשִׁמְךָ לֹא קָרָאוּ", כאומר שצריך להרוג את כל הכופרים,

אבל צריך לא לשכוח את הקריטריונים לבקשה הזו בהמשך שם: "כִּי אָכַל אֶת יַעֲקֹב וְאֶת נָוֵהוּ הֵשַׁמּוּ". מי שמתכוון לכלותנו - צריך להשכים ולנטרלו.

ואמנם, מבחינה היסטורית ברור שהאומה הערבית הסֵבה לנו נזק קטן בהרבה מאשר האומה הגרמנית, או הדת הנוצרית, או השלטון הרומי. באופן כללי, אל לנו להיות קצרי-רֹאי מבחינה היסטורית. "שאל אביך ויגדך, זקניך ויאמרו לך.

שנשמע בשורות טובות ויקויים בנו מקראות הכתובים "וְהָלְכוּ גּוֹיִם רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר ה' וְאֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב וְיוֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו" , "כִּי אָז אֶהְפֹּךְ אֶל עַמִּים שָׂפָה בְרוּרָה לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם ה' לְעָבְדוֹ שְׁכֶם אֶחָד".