ערבבתי אורז פרווה בכף בשרית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/08 18:12 יח בניסן התשסח

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שלום.

בישלתי אורז בסיר פרווה ובטעות עירבבתי את האורז (אחרי שהוספתי מעט מלח) בכף בשרית.

האם האורז נהיה בשרי?

תודה רבה לרב

תשובה

ב"ה

שלום.

במציאות שתארת אם בכמות התבשיל היה פי שישים כנגד מה שנתחב מהכפית בסיר אז האורז לא נהיה בשרי בגלל זה.

ואם לא היה פי שישים בכמות התבשיל ביחס לתחיבת הכף בסיר אז למנהג הספרדים הוא נשאר פרווה וכנ"ל ולמנהג האשכנזים האורז הפך להיות בשרי.

וכל זה בתנאי שהכף הייתה בשרית "בת יומה" כלומר ששהשתמשת בזה בבשרי חם בתוך 24 שעות .

ואם הכף לא הייתה בת יומה התבשיל נשאר פרווה.

ואם האורז טעים אז שהיה בתאבון,

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.