עקירת הקברים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/08/05 17:05 כו באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

לא רציתי להפריע בשביל דבר לא כ"כ חשוב, אבל שאלתי את "חברים מקשיבים" את זה, ומי שענה לא ידע לענות לי על זה.

עקירת הקברים כמובן נעשית ע"י אנשי הרבנות הצבאית- אז למה הם מסכימים? הרי זה איסור חמור ביותר ומזעזע בשמים [כך שמעתי] והם יודעים את זה,והאם חייבים בכבוד הרב ישראל וייס-הרב הראשי לצה"ל שהלך נגד הרבנים הראשיים [קבל עם ועדה], ומאפשר חילול קברים ושיתף פעולה בכל סיפור הגירוש בכלל? ובכבוד הרב של מימ"ד? האם הם נחשבים עדיין כרבנים לפי ההלכה [הרי הם עושים כנגד- בפרהסיא...]?

והעניין השני-

קראתי באתר של ערוץ שבע שאת המתים יוציאו מהקברים וילבישו בבגדים לבנים ואז יכניסו לתוך ארונות עטופים בדגלי ישראל...

מה??? להלביש??? להלביש את המתים בבגדים לבנים?

סליחה על השאלה המוזרה, אבל:מה זאת אומרת להלביש מתים? זה לא מעשה מזעזע? להוציא את המת ועוד להתחיל להתעסק עם גופתו??? מה הקטע של הרעיון הזה ושל הלבן, והאם זה עפ"י ההלכה?

אם כן, איזו הלכה ,מהי אומרת ומה ההסבר?

סליחה על השאלות המאוד שונות ומשונות שלי

ותודה רבה על התשובה!

תשובה

בס"ד

הם לא ענו לך כי הם לא רצו לענות לך. וגם אני מעדיף לא לענות כי לדעתי אנחנו לא מתנהגים באומץ כמו שהיינו צריכים להתנהג.

בהצלחה