עצבנות וכו'

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/07/02 03:30 ב באב התשסב

שאלה

שלום לרב !

אני אדם עצבני פסימי בעל בטחון עצמי נמוך וביישן.

כיצד אוכל לעבוד על עצמי ?

האם ניתן להפנות אותי לספרים או מאמרים בהלכה ?

תודה לרב !

תשובה

ב"ה י' מנחם-אב תשס"ב

שלום רב!

השאלה שלך היא לא הלכתית אלא מוסרית-ערכית.

בטחון עצמי נמוך צריך להשתחרר מזה, כל אדם קיבל כוחות מהקב"ה, הוא צריך להשתמש בהם כראוי. מי שלא מאמין בכוחותיו לא מאמין בה' שנתן לו אותם. אין זה קשור כלל למידת הענוה- עיין בספר מידות הראי"ה של הרב קוק במידת הענוה. הענו מכיר את כוחותיו אלא שלא מייחס אותם לעצמו אלא למי שנתן לו אותם זה הקב"ה.

בושה זו מידה טובה, בה מצויינים ישראל, שהם רחמנים, ביישנים וגומלי חסדים, אלא שביישנות מופרזת היא בעייתית, שהרי חז"ל אמרו: לא הביישן למד.

פסימיות אינה קיימת בעולמו של מאמין, שיודע שיש בעל בית לבירה שהוא הקב"ה.

עצבנות קשורה לכעס, שגם היא מידה מגונה מאד, שעליה אמרו חז"ל: כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה.בכל ספרי המוסר תמצא חומר על נושא זה.

אני מאחל לך שבמהרה תשתחרר ממידות רעות אלו, אם תאמין שאתה יכול תצליח בע"ה. תפילות לקב"ה עשויות מאד לעזור בתחום זה.

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת