עץ צבוע בתור סכך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 02:04 יג בתשרי התשסד

שאלה

גם בבית וגם בבית הכנסת יש לנו מבנה סוכה קבוע, שעומד כל השנה (אמנם במשך השנה אין המבנה כשר לסוכה, מכיוון שמורידים את הדפנות) שעל גגה שתי וערב העשוי מעצים (בבית העץ צבוע, אך בבית הכנסת אינו צבוע). לשם הבהרה - יש חורי אויר בין העצים. זה לא שהעצים דבוקים ללא חורי אויר.

א. בהנחה שנחדש את השתי וערב (נפרק ונחזיר חזרה) פחות מ-30 יום לפני החג, האם מותר בכלל להניח עליו סכך?

ב. אם כן, האם שתי וערב צבוע מעכב?

ג. האם מותר לחבר את הסכך לשתי וערב עם אזיקוני פלסטיק?

תודה לרב,

בברכת חג שמח!

נ.ב. רציתי להודות לרב על מאמציו ועל התשובות הנפלאות שהוא נותן באתר. אנא המשך בכך, כבודו. זה חשוב לנו מאוד! אל נא ירפו ידיך!!!

עלה והצלח,

המצפה לישועה,

דוד.

תשובה

בס"ד

א- אין צורך לפרק. אם יש חורי אויר בסכך יותר מהעצים - מותר להניח עליו סכך. אם יש יותר עצים מחורים. צריך לפרק את העצים או את חלקם עד שהרוב יהיה אויר.

ב - עץ צבוע פסול לסכך. בין אם זה צבע אטום צבעוני או צבע עץ. אבל חומר שמשמר את העץ - לא פוסל אותו.

ג- על הסכך להניח עץ, ואותו לקשור באזיקונים.

חג שמח