עניית אמן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/04/10 23:49 ה באייר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לענות אמן אחר תפילה "חופשית" (ראויה) שמישהו הגה מלשונו ?

האם אם מישהו מתפלל תפילה חופשית לשם כשהוא ביחידות הוא יכול להגיד אמן אחרי בקשת בקשותיו ?

*עוד משהו בנושא : היה מישהו שבמהלך יום הזכרון פספס כמה מילים שאמר בקדיש ,האם במקרים כאלו יש להמשיך לענות אמן ?

תודה !.

תשובה

ב"ה

שלום.

1) מותר. (ויש כמה פרושים למילה אמן : אמת- כן יהי רצון ,אל מלך נאמן ועוד)
עיין בשו"ע או"ח סימן רכד' דיני עניית אמן חטופה קטופה ויתומה.

2)כן.

ומה שאמרו בתלמוד שמי שעונה אמן אחר ברכותיו הרי זה מגונה זה מפני שאין להפסיק בין הברכה ובין העשייה לדוגמא אתה לא יכול לברך בורא פרי העץ ולהגיד לעצמיך אמן ואז לאכול תפוח. ומי שעושה כך הרי הוא בור....
עיין שו"ע אורח חיים סימן רטו סעיף א'.

3)כן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.