עמידה בעשרת הדברות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/07/02 00:51 יז באב התשסב

שאלה

ביום שבת האחרון התפללתי בבית כנסת אשכנזי (אני ספרדי) ביחד עם ספרדים רבים נוספים ובזמן קריאת עשרת הדברות האשנזים נעמדו והספרדים נשארו לשבת

לאחר מכן באו אלי בתלונות מדוע ישבתי.

שאלתי רב ספרדי שגם כן ישב יחד איתי והוא ענה לי שאין צורך לעמוד למרות שמנהג המקום לעמוד ושאין פה עניין של לא תגודדו וזו התשובה שעניתי למתפללים האשכנזים. והם ענו לי שלא מקובל עליהם שאנחנו לא מכבדים את המנהג שלהם ושאולי עדיף לנו לא לחזור ולהתפלל יותר בבית הכנסת הזה.

מה עלי לעשות ואיך עלי לענות להם

תודה

יעקב

תשובה

בס"ד

יש מנהגים שעומדים ויש שלא, ואעתיק לך מה שכתב בענין זה מו"ר אבי הרה"ג אליהו שליט"א

א- אין לעמוד בשעה שקוראים עשרת הדברות "מפני תרעומת המינים", שלא יאמרו כי רק עשרת הדברות מן השמים ח"ו \שו"ת הרמב"ם סי' רסג. שו"ת בית יעקב קכה. כה"ח תצד ס"ק כא, ל\.

ב- לדעת החיד"א \ב"טוב עין" סי' י\ מותר לעמוד.

ג- כל עדה תעשה כמנהגה, ובלבד שלא יעשו מדבר זה מחלוקת.

סיום הענין הוא העיקר - לא לעשות מחלוקת. ובודאי לא בדבר שנאמר עליו "ויענו כל העם יחדיו".

מה עליך לעשות?

לומר ש:
א- אין לאף אחד רשות לסלק מישהו אחר מבית כנסת ואין לאף אחד רשות לרמוז למישהו שיצא מבית כנסת.

ב- שיש גם בין האשכנזים וגם בין הספרדים חלק שעומדים וחלק שלא עומדים.

ג- מספיק עם המחלוקות!!

שלום.