על מה צריך לחשוב כשאומרים אמן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/04/08 21:19 כז באדר ב'

שאלה

על מה צריך לחשוב כשאומרים אמן

תשובה

ב"ה

שלום.

למילה אמן יש שלוש כוונות.
1)[אמת].
2)[כן יהי רצון].
3)[אמת וכן יהי רצון].

על ברכות השבח (כגון ברכות השחר)[יענה אמן ויכוון אמת].
על ברכות שהם בקשה ותחינה (כגון קדיש) [יענה אמן ויכוון כן יהי רצון].
על ברכות שהם גם שבח וגם בקשה (כגון תפילת 18) [יענה אמן ויכוון אמת וכן יהי רצון].

הדבר הזה דורש ממך אימון קטן ואם תשים ליבך לעיניין זה כמה ימים אז תראה שתוכל להתרגל ולא תתבלבל בכוונה של האמן.ועל זה אנו מתפללים ואומרים "ותרגילנו בתורתך ותדביקנו במצוותיך" קשה באימונים (אמנים...) וקל בקרב.

זאת ועוד יש לך לדעת שהמילה אמון היא גם ר"ת של [א]ל [מ]לך [נ]אמן. ומי שעונה אמן בכוונה נאמן הוא השם לשלם את שכרו.

ראה דברי רבותינו בתלמוד בבלי מסכת ברכות דף מז ["תנו רבנן: אין עונין לא אמן חטופה, ולא אמן קטופה, ולא אמן יתומה, ולא יזרוק ברכה מפיו. בן עזאי אומר: כל העונה אמן יתומה - יהיו בניו יתומים, חטופה - יתחטפו ימיו, קטופה - יתקטפו ימיו, וכל המאריך באמן - מאריכין לו ימיו ושנותיו. "

חזק ואמץ אחי,

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.