על מה מותר להתפלל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/07/02 16:46 יג באב התשסב

שאלה

הרב בתשובתו לעניין תפילה על פרנסה אמר כי אם נתפלל על דבר שלא שלנו -"נבזבז" מחלקנו בעולם הבא (ציטוט מהזכרון)-

למה הרב התכוון? מה נחשב "שלנו" ומה נחשב לא "שלנו"?- לדוגמא תפילה על הגשם- זה לענייני העוה"ז אך זה לא "שלנו" !

וכן בעניין זיווג- זה לכאורה לא "שלנו"!

-אשמח אם הרב יבאר את דבריו ויתן דוגמא לדבר שיכול לגרוע מחלקנו בעוה"ב...

תודה, אילה

תשובה

בס"ד

תפילה על גשם - היא תפילה למען הכלל. לא תפילה פרטית ולכן היא תמיד חלק מסדר התפילה.

אבל תפילה לעושר פרטי היא לפעמים מיותרת כיון שאם יש לך מה לאכול ושאר צרכיך ואת רוצה שיהיה לך עוד חסכון בבנק. או להחליף ספת סלון טובה רק שיהיה חדש או לאכול בכלי זהב וכסף וכד' - את מבקשת דברים שאינם נצרכים.
הם באים על חשבון אנשים אחרים ו\או על חשבון מה שמגיע לך במקומות אחרים. יכול להיות על חשבון מה שמגיע לך בעולם הזה ויכול להיות על חשבון מה שמגיע לך בעולם הבא.

תפילה על זיווג שלך - היא בסדר גמור.

תפילה על מישהו שלא שלך - אינה בסדר והיא יכולה למנוע אותו מישהי אחרת שמתאים לה.

אם תשאלי איך יודעים? - אצטרך לענות באריכות - אבל יש כבר תשובות על כך באתר.