על הרצון, אמונה ואהבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 18:31 כח באב התשעט

שאלה

תודה רבה הרב!!

בהמשך למאמר ששלחת לי הרב על משל האהבה..

האם משל האהבה בא לומר שזה בסדר ואולי אפילו חלק בלתי נפרד מחיי אמונה שיש עליות וירידות, כלומר הדינאמיות? כמו החי חיי אהבה.

כתבת הרב שיש צורך להתאמץ כדי לחדש את האהבה.. אם אקביל את זה לאמונה

האם האהבה והאמונה נדרשים לחיזוק חיצוני ? כלומר אם הם לא מגיעים בטבעיות, זה דבר שצריך ואפשרי לעבוד עליו ? ואם כן, איך ?

אני מאוד אוהבת ומתחברת להפרדה בין דתיות לאמונה. לצערי אני מרגישה שאפילו קיום הלכות לפעמים "סוגר פינה", ככה כביכול אני בסדר גמור חיצונית אבל בעצם מבפנים לא עבדתי על שום דבר ואני רחוקה מאוד מעבודת ה' אמתית.

אשמח שאם פספסתי חלק מהותי במאמר תזכיר אותו בתשובתך.

תודה גדולה הרב !!!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

קרא את ספר תהילים – האינך רואה בו עליות ומורדות ?

קרא את ספר שיר השירים – האינך רואה בו עליות ומורדות ?

ברית כרותה לנצח עם הקב״ה, המתגלה בכל זמן בצורה שונה, גם במישורים ההיסטוריים (שעות הסתר פנים, שעות גילוי שכינה), וגם בחיים האישיים שלנו.

ובוודאי שהדברים קשורים גם בעבודה.

העבודה היא יצירת השדה לפריחתה של האהבה. והאמונה.

לאמור: אינך יכול להצית את אש האהבה. אבל אתה יכול ליצור מצע שיאפשר את פריחתה והדלקתו: על ידי עיסוק בשירה וספרות; על ידי היכרות עם כלים ליצירת שיחה עמוקה, גלויה וכנה, מעוררת ומחזקת עם בני אדם שרוצים לאהוב; על ידי הצפת הצדדים המאירים שבהם וכדו׳.

כך גם באמונה. אין לנו את יכולת להצית את אש האמונה. אך יש יכולת גדולה מאוד ליצור סביבה מתאימה שתאפשר אותה.

וכך הופכים דת לאמונה.

כל טוב ומסע מרתק