על אילו נושאים מדברת הקבלה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/06/02 08:41 כד בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב,

על איזה נושאים מדבר הקבלה?

אלמונית15

perfectgirl@hotmail.co.il

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

לא יודע, אני לא מקובל.

באופן עקרוני התורה מחולקת לארבעה חלקי פרד"ס – פשט, רמז, דרש וסוד. התורה והמצוות בנויות על פי ארבעה חלקים בסדר עולה – קומה על גבי קומה, וכמובן אי אפשר לקפוץ לקומה הרביעית לפני שאדם עולה לקומה ראשונה ושניה.

הקבלה עוסקת בשאלות שמתחילות ב"למה"? ולדוגמא אצטט לך את ההתחלה של ספר הקבלה הבסיסי שנקרא "עץ חיים". חיבר אותו רבי חיים ויטאל – תלמידו של האר"י הקדוש:
היכל א': שער ראשון: דרוש העגול והישר: ענף א':
"בעניין תכלית הכוונה של בריאת העולמות נבאר עתה שתי חקירות שנתעסקו בהם המקובלים. חקירה ראשונה לדעת סיבת בריאת העולמות לאיזו סיבה הייתה … למה בריאת העולם הזה היה בזמן שהיה ולא קודם ולא אח"כ …" וכו'.

והקבלה עצמה מתחלקת לשלושה חלקים עיקריים:
קבלה עיונית
קבלה מעשית
כוונות

להרחבה יש לעיין בספר מדיטציה וקבלה שחיבר הרב אריה קפלן.

בברכה,
עוזיאל