עלי לבקש סליחה?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 14/09/06 20:14 כא באלול התשסו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב! יישר כוח על האתר הנפלא!!

יש לי שאלה: לשכנים שלי יש בריכה בחצר. בשבתות האחרונות הם שחו וקפצו לתוכה ועשו המון רעש. החלטתי להתעלם לעת עתה, למרות שהם הפריעו למנוחת השבת שלי. בשבת שעברה הם עברו כל גבול- לא רק שהם קפצו לבריכה והרעישו, אלא הם גם שמעו מוזיקה בקולי קולות. רתחתי מכעס ומהעזות, והיות וקיבלתי אישור מאימי ניגשתי אליהם לחצר ודיברתי עמם בחריפות רבה. לאחר שיצאתי, וכעסי שכך, התחרטתי שדיברתי ככה, כי יכלתי לדבר בעדינות, ואולי ע"י כך לגרום להם להתקרב לד'. האם עלי לבקש מהם סליחה על התנהגותי התוקפנית? יש לי עוד שאלה: בין שאר הדברים שאמרתי להם, היה המשפט: "אם אתם כבר מחללים שבת, תהיו בשקט!" (הם עישנו, שמעו מוזיקה ושחו בבריכה), ואחד מהם ענה: "זה מה שנקרא "לחלל בסבבה". מזעזע. האם הייתי אמורה לנזוף בהם על החילול שבת? (זה לא משנה, אבל לפעמים הבאות).

תודה ר ב ה , ושבת שלום ומבורכת,

אני.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
בהחלט טוב ונכון להתנצל בפני השכנים, ובזה גם תהיי אמיתית עם עצמך וגם תלמדי אותם שרמת המוסר החברי שלך גבוהה.
מצוה להוכיח את מי שחוטא , אבל בתנאי שהוא מסוגל לשמוע את התוכחה. בזמן החטא, זה חסר טעם, אבל בע"ה עוד תמצאי את ההזדמנות לדבר איתם בצורה רגועה והם יבינו שזה לא יפה.
מה דעתך ,אולי תוכלו להזמין אותם לאיזו סעודת שבת או חג??
בברכה, אליעזר