עליה לתורה בכותל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/06/13 15:35 ג בתמוז התשעג

שאלה

בני יחגוג הקיץ את בר- המצווה.

אנחנו מתגוררים בארה"ב ורוצים לעשות את העלייה לתורה בכותל, בירושלים.

האם יש הבדל בפרשה שהוא אמור לקורא, מאחר והוא נולד בארה"ב?

מה הפרשה שהוא צריך לקרוא - הוא נולד ב-7 בספטמבר שנת 2000

בשעה 12:45 בלילה.

בתודה מראש

רונית.

תשובה

שלום!

לפי מה שציינתם יוצא שיום ההולדת העברי הוא בז' אלול. בר המצווה תחול השנה ביום שלישי, ז' אלול, ה-13 בספטמבר למניינם (קריאה בתורה נערכת בימים שני וחמישי, ולכן אפשר לעלות לתורה רק ביום חמישי, ט' אלול, ה-15 בחודש למניינם).

פרשת השבוע תהיה כי-תצא בכל העולם.

לצורך ארגון בר מצווה בכותל כדאי לפנות ל"קרן למורשת הכותל המערבי" - http://barmitzva.thekotel.org

כל טוב, ושיהיה במזל טוב!