עישון ביום טוב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/04/02 06:54 כ בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב

ברצוני לדעת מדוע ניתן לעשן ביו"ט ואילו דברים

אחרים אסורים (אני לא מכניס פה את העניין של אוכל נפש שבו אני מבין את האפשרות לעשית המלאכה ) כמו הדלקת אור אסור (למשל בחדר שאני רוצה ללמוד בו קודש )

תשובה

בס"ד

העברת אש ביום טוב מותרת כיון שהותרה הבערה גם לצורך אוכל נפש וגם לא לצורך אוכל נפש. אבל רק העברה ולא הבערה.

הדלקת אור למוד היא הבערה. והיא ומלאכות אחרות נאסרו מכמה סיבות המוזכרות בפוסקים ובמפרשי הגמרא, חלקם בגלל שבדרך כלל אפשר לעשותם קודם יום טוב וחלקם בגלל שנעשים הרבה יחד ועשיתם תגרום טורח גדול ביום טוב.

חג שמח