עירוב תבשילין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 19/05/02 05:16 ח בסיון התשסב

שאלה

אם הכנו את כל האוכל לפני החג ואין לנו כל צורך בבישול לקראת שבת , האם עלי לעשות עירוב תבשילין ? מה עם ברכה לבטלה או שאינה צריכה ?

האם יש בכך הבדלים במנהגים?

תשובה

ב"ה י"ג סיוון תשס"ב

לדוד שלום!

אני מקוה שידעתם כיצד לנהוג בערב חג השבועות שעבר.

עירוב תבשילין נועד ליצור אפשרות לבישול מחג לשבת ולכן אין בעיה של ברכה לבטלה. גם אם אינכם מתכננים לבשל בחג לשבת רצוי לעשות עירוב תבשלין לשם הדלקת נרות שבת, למרות שיש מחלוקת בין הפוסקים האם לצורך הדלקת נר יש הכרח לעשות עירוב תבשילין, המחבר בשולחן ערוך מביא את שתי הדעות ולכן רצוי לעשות את העירוב אפילו אם מתכננים רק להדליק נרות.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת