עין הרע2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/04/02 14:19 ג באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני נערה בת 16 ונושא עין הרע מאוד מטריד אותי

האם יש כזה דבר עין הרע?

האם אנשים יכולים לשים עלי חס וחלילה עין רעה?

האם לא לספר לאנשים על דברים טובים שיש לנו כמו על שקנינו מכונית חדשה או על הציונים הטובים שלי?

כי כשאני מקבלת ציונים טובים הבנות שהם במקרה נקראות החברות הטובות שלי מסתכלות עלי והפנים שלהם אדומות והן מתפוצצות כשאני מקבלת ציונים טובים.האם יכול ליהיות שהן עושות עלי עין רעה?

תשובה

בס"ד

יש עין הרע והוא יכול להשפיע, וכדאי לך להתעלם ממנו כי כמה שמתעלמים ממנו יותר הוא משפיע פחות.
בכל מקרה לא כדאי להבלט ולנקר עינים ולספר על המכונית החדשה - כי זה יכול לצער אנשים אחרים שאין להם הצער עושה משהו.
דעי לך "עין הרע" לא עושים בכוונה תחילה. זה קורה כשמישהו מקנא וחושב עליך רע. הם לא מתכוונות להזיק לך וזה יכול להזיק.
גם את יכולה להזיק לאנשים אחרים אם תחשבי עליהם רע ותצטערי שיש להם משהו טוב.

קיראי עוד ב
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4547

והעיקר לא לפחד כלל