עין הרע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/04/16 14:25 יג בניסן התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב .

יש לנו שכנים שכל הזמן הם משווים בין המשפחה שלהם למשםפחה שלנו ומתפעלים מהבריאות ומהשמחה וההתנהגות שלנו ואני מפחדת מעין הרע .איך להשתחרר מזה?

יעל

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית יהי רצון שתמשיכו להיות משפחה שמחה ובריאה ומתנהגת יפה. חזקו ואמצו!!! אשריכם!!

לא צריך לחשוש יותר מידי לעין הרע וכדברי התלמוד במסכת פסחים דף קי עמוד ב [כללא דמילתא: כל דקפיד - קפדי בהדיה, ודלא קפיד - לא קפדי בהדיה. ]
כלומר מי שלא מקפיד וחושש אז זה מדלג מעליו.

ודי בזה שמתפללים בתפילת הבוקר שה' יצילנו מעין הרע וכ"ו. זה מספיק.

ואם את מרגישה שאת צריכה בכל זאת לעשות משהו אז תקראי תהילים . ואפילו פרק אחד ביום כי יש בכוח פרקי התהילים להכרית את הקוצים ולהציל את הלחוצים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.