עין הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/05/13 20:50 כ בסיון התשעג

שאלה

כבוד הרב,

שמי ד, בת 23 מנתניה. אני ובן זוגי,ר , במערכת יחסים כ-8 חודשים ואנחנו כבר בתכנונים של חתונה.

יש בנינו המון אהבה, אני יודעת שהוא האהבה של חיי, בעלי ואב ילדי לעתיד.

שנינו, גם אני וגם הוא עברנו ילדות וחיים שהם אינם קלים ואנחנו שמים לב שהעבר בכללתו, הצורה שבה גדלנו משפיע מאוד על מע' היחסים שלנו, הכוונה היא שאנחנו לא מסוגלים לסמוך על אנשים, קשה לנו להתקדם הלאה ולהתפתח, אנחנו מרגישים כאילו משהו עוצר אותנו. ממש כמו איזשהם "אנרגיות רעות" שבאות לכיוונינו. לפעמים אנשים מסתכלים עליי או עליו, סתם אנשים מהרחוב או אפילו אנשים שאני לא מכירה וזה ממש עושה צמרמורות בכל הגוף מרוב האנרגיות השליליות שהם מקרינים. שנינו פוחדים שיש עלינו עין הרע ואנחנו רוצים לדעת מה אפשר לעשות נגד עין הרע? מה אפשר לעשות בשביל שישתנה המזל לצד הטוב ולא לצד הרע.

לאחרונה גם ההורים שלי עשו כבר פעמיים תאונה עם הרכב, נכנסו בהם פעמיים, יש מתח בבית באופן כללי שבא מכל הכיוונים ואנרגיות מאוד מאוד לא טובות...

מה ניתן לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין דבר כזה אנרגיות שליליות,

אני לא יודע כד כמה אנשים מסתכלים עליכם,

בדרך כלל זה ענין סוביקטיבי,

אדם חושב שהרבה אנשים מסתכלים עליו אבל באמת רוב האנשים טרודים בעניניהם ולא כל כך פנויים להסתכל ולהתבונן על אנשים אחרים, על כל פנים, סביר להניח שלא מסתכלים עליכם יותר מאחרים, אלא שאתם רגישים יותר.

אם אדם מרגיש מצוקה, לא צריך לחפש מי שיוציא לו כל מיני אנרגיות אלא לעשות תשובה ולהתפלל.

בברכה,

דני ארגמן