עיכוב בזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/09/10 23:31 כה באלול התשע

שאלה

שלום הרב ברגמן!

שמי טל ואני בת 24, מאז ומתמיד אף פעם לא היה לי חבר רציני מלבד קשר של חודש וחצי.עובדה זו כל חיי די תיסכלה אותי ואפילו היו פעם שהגעתי לסף ייאוש..קראתי באיזשהו מקום שהחוסר בזוגיות יכול לנבוע שקיים אצל האדם עיכוב בזוגיות בכל מיני מישורים וחשבתי שהסיבה אולי שלא היה לי זוגיות אף פעם זה כי אני מעוכבת בזוגיות..רציתי לשאול איך אפשר לדעת אצלי אם קיימת סיבה מיוחדת למה אין לי בן זוג ואם הסיבה היא אכן עיכוב בזוגיות, באיזה מישור העיכוב? ומה אפשר לעשות כדי "לשחרר" את העיכוב בזוגיות?

מחכה בדחיפות

תודה טל

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

הרבה בנים ובנות לא מוצאים מהר את בן זוגם,
וזה יכול לנבוע מסיבות רבות חלקם בשליטתו של האדם עצמו:
דוגמאות לכך:
מי שלא משקיע בקשר,
מי שלא ברור לו מה הוא מחפש,
מי משדר חוסר בטחון

לא צריך ללכת לסיבות נסתרות שאנו לא יודעים על קיומן,

צריך לעשות את הצעדים שמקדמים את האדם לקראת בנית המשפחה,
ללמוד את נושא הזוגיות, לעבוד על תיקון המידות,
להתיעץ עם שדכנית או מדריכה שאת יכולה להפתח אליה,
לקבל ממנה עצה טובה,
לבדוק מה באופי ובהתנהגות מעכב ,
ובעיקר להרבות בתפילה שתזכי למצא בקרוב את בן זוגך ולבנות ביתכם בשמחה!

בברכה,

דני ארגמן