עזרה לחבר...

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/09/04 19:16 טו בתשרי התשסה

שאלה

שלום רב,

אני וחבר שלי ישבנו ושוחננו בענייני דת, הוא הגיע למסקנה שהוא מתנהג כמו בהמה (בכל מיני תחומים בחיים, אהבה, משפחה וכו')

הוא אמר שהדת היא הגיונית אבל נורא קשה, וחוץ מזה שני דברים מרחיקים אותו מלחזור בתשובה...

א) משם הוא הגיע, הוא פוחד ששוב הדת תבעט אותו החוצה.

ב) הוא רואה כמויות גדולות מאוד של צביעות, חבר'ה שבבוקר מתפללים בכוונה ולומדים תורה ובערב עוברים על הלכות...

הוא לא רוצה להיות ככה.... לכן הוא מעדיף להשאר איפה שהוא..

איך אני יכול לעזור לו..

ניסיתי להסביר לו שאם הוא יודע שהדת טובה לו, שפשוט לא יתייחס לסביבה.. הוא יכול להיות אמיתי עם עצמו...

הרב, אני רוצה לעזור לו, כי הוא באמת צריך עזרה!!

מועדים לשמחה.

תשובה

שלום וברכה
א. הדת בוודאי לא תזרוק אותו. להפך – במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד. יכול להיות שחס ושלום יהיו דתיים שיזרקו אותו, ולא יקבלו את העובדה שהוא חזר בתשובה. זו אכן בעיה גדולה, והעובדה שהתורה הזהירה שאסור שזה יקרה (זו אונאת דברים !) מעידה על כך שהבעיה קיימת. צריך להתגבר.
ב. אמת הדבר שיש מקומות בהם יש צביעות. מה שעושים הוא רצון לתקן את המציאות הזו, ולא לברוח ממנה. קודם כל לתקן את עצמך, כדי שאתה לא תהיה צבוע ולאחר מכן להרחיב את מעגל התיקונים כדי שהסביבה שלידך לא תהיה צבועה. בוודאי שזו הדרך שהיא הרבה יותר נכונה מאשר להישאר במקום הלא טוב שאתה נמצא.

בכיוון זה תדבר אתו, ואם מציגים את האמת – פעמים רבות שהיא מסייעת ומועילה.

כל טוב ויישר כוח