עזרה לאיש זקן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/02/07 20:32 י באדר התשסז

שאלה

הרב שלום

יש לי שאלה... היום הלכתי למרכז וראיתי איש זקן שממש צריך עזרה..אבל לא נתתי לו כי היתה לי התלבטות לכן אני שואלת עכשיו....

אם אני רואה איש זקן שצריך עזרה מותר לתת לו יד ולעזור לו ללכת או שזה אסור משום איסור נגיעה?..

תשובה

ב"ה

שלום.

אשרייך שאת רוצה לעשות מצוות .
וכל הכבוד לך שאת מדקדקת שלא יהיה מצב של "מצווה הבאה בעבירה" יישר כוח.

אם האדם הזה שאת רוצה לעזור לו נמצא במצב של סכנה כגון בכביש או שהוא מט ליפול וכדומה מצווה גדולה לעזור ולסייע לו ללא כל חשבון.

ואם העזרה הזו היא לא בגדר הנ"ל אלא סיוע על מנת להקל וכדומה אין כל היתר לגעת בו או שהוא יגע בך.

ואם בכל זאת צריך אז תתפסי בו מבעד לבגד שהוא לובש. כגון בזרוע וכך תוכלי לסייע לו.

יישר כוחך!!!!

חזקי ואמצי,

עוזיאל אליהו,

.