עזרה כלכלית למשפחה של בעלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/12/13 15:39 כח בטבת התשעד

שאלה

שלום.

משפחתו של בעלי נמצאת במצב כלכלי לא טוב.ההורים והאחים של בעלי כל הזמן מסובכים עם עיקולים והוצאה לפועל והם פונים לבעלי בבקשה לעזרה.יש לציין שהם מרשים לעצמם להחזיק טלפונים משוכללים,טלויזיות וכבלים אבל לשלם חשבונות הם לא משלמים.הורי בעלי גרים בדירה של עמידר שגם עליה הם חייבים כסף (שכירות נמוכה שלא שולמה במשך עשרים שנה בערך).הגעתי עם בעלי להסכם שחלק מכספי המעשר ניתן להוריו וזאת תיהיה העזרה שלנו אבל זה לא מסתיים שם.אח שלו ביקש שמשכורתו תיכנס לחשבון שלנו כי שלו עוקל ועכשיו גם מבקש לבצע הוראות קבע בחשבון שלנו ויחזיר לנו מהמשכורת.אני מרגישה שאין לזה סוףוזה יוצר המון מתח ביני ובין בעלי ,הוא רוצה לעזור למשפחתו ולי זה מפריע מאוד מה שהם עושים לנו.אנחנו רבים על זה תמיד כשצצה בקשה לעזרה מהם וזה מתסכל אותי נורא.אשמח לעצה מה עליי לעשות.תודה ויום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את לגמרי צודקת!
המשפחה של בעלך צריכה הדרכה כלכלית ולא להמשיך לקבל כסף ולבזבז אותו.
זה נשמע כמו בור ללא תחתית - כל מה שהם יקבלו הם יבזבזו.
את צריכה לדרוש מבעלך שהמשך התמיכה יהיה בתנאי שהם מתחייבים לפעול אחרת.
תפני לארגון 'פעמונים' הם מטפלים במצבים כאלה. http://paamonim.org/askhelp2.php
את ובעלך תפגשו נציג של 'פעמונים' ותקבעו יחד אתו מה המדיניות שלכם כלפי המשפחה של בעלך. איך עוזרים וכמה עוזרים ובעקר בתנאי שהמשפחה תסכים לקבל הדרכה של 'פעמונים' - אם הם לא מוכנים לקבל הדרכה של פעמונים אתם לא תומכים בהם.
הרעיון הוא לא לתמוך בחוסר האחריות שלהם אלא להביא אותם להתנהגות אחראית ולעצמאות כלכלית.
אל תוותרי על עמדתך תתעקשי שלא להמשיך עזור להם סתם. אחרת המשפחה של בעלך תסבך גם אתכם ואת תפלו יחד אתם.