עזרה באמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/12/10 18:03 טו בטבת התשעא

שאלה

שלום!

אני מכיר מישהו חילוני שאני חש שהוא מחפש תשובות ומתעמק בנושאי אמונה, הוא קורא ספרים בנושא וכו'.

הוא מחפש משהו שיגרום לו להאמין.

הוא בנאדם חכם מאוד וסקרן מאוד ומרבה לשאול שאלות.

1. האם יש איזושהי תפילה שאני אוכל לומר בלי נדר כדי לסייע לו להתקרב לבורא עולם?

2. איך אפשר לעזור לו ברמה המעשית- לתת לו תשובות / להמליץ על ספרים בנושא?

תודה מראש על התשובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תמיד טוב ונכון להתפלל. אפשר להוסיף בקשה בסוף עמידה. אחרי שאומרים "יהיו לרצון אמרי פי..." ולפני "אלוקי נצור". כגון: "יהי רצון מלפניך ד' אלוקי ואלוקי אבותי שתשלח מהרה תשובה שלימה מן השמים, אמונה רבה ורוח טובה ל-(פלוני בן פלונית)בתוך כלל ישראל מאמינים בני מאמינים".

באשר לסיוע מעשי - התשובות והספרים צריכים להתאים לסגנון של האדם. יש מי שימצא את האלוקים בתוך פלאי העולם ויש מי שימצא אותו בקורות העם, יש מי שימצא אותו בלב או בנשמה הפנימית שלו ויש מי שימצא את האלוקים ברוח האדם הכללי.
הדרך הטובה ביותר היא למצוא אדם מאמין שמתאים לשוחח אתו ולברר בעזרתו את הדרך. יש כיום אתרים שונים ברשת שמסייעים בכך.

"מעיני הישועה"
http://www.myim.co.il/

ראש יהודי
http://roshy.org/

בהצלחה