עורך דין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/12 01:04 יא בתמוז התשעב

שאלה

שלום לכם! יש לי 4 שאלות שאשמח אם תענו עליהן.

1.ברצוני לדעת האם זה יש איזה בעיה הלכתית להיות עורך דין (סנגור) אני עצמי רוצה להיות סנגור אבל אם נניח קורה מקרה שאני משכנע את השופט לשחרר פושע לחופשי ואז הוא עושה עוד פשע האם זה באשמתי?

2.בתנ"ך רשום על אונן בכור יהודה שהתחתן אבל לא רצה ילדים אז הוא עשה מעשי תועבה אני בטוח ב100% שאסור להוציא זרע לבטלה אבל אני פשוט מסוקרן למה לא רשום פשוט שאסור? אפילו שלמה המלך ז"ל אמר "אל תיתן לנשים חיילך" למה גם הוא לא פשוט אמר שאסור?

3.אם מישהו מחליט לאמץ בן ובת האם הוא פטור מלהביא בן ובת לעולם?

4.לפי היהדות זה חובה לרחם על אלמנים אבל אם נניח מישהו מתחתן חתונה נוצרית ואז אשתו מתה האם הוא נחשב לאלמן? הרי תפילות נוצריות לא נחשבות אז זה לא נחשב שהם התחתנו נכון?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. התשובה בשאלה זו מורכבת לכן אחלק אותה לפרקים:
א. עורך דין אינו בהכרח סנגור - יש תפקידים רבים גם במערכת המשפט, גם מחוצה לה שעורכי דין ממלאים כתובעים כיועצים משפטיים ועוד.
ב. גם כאשר סנגור מגן על עבריין, ההחלטה אם העברין אשם ומה יהיה עונשו, היא של השופט לכן רוב האחריות לא מוטלת על הסנגור.
ג. עם זאת סנגור לא חייב להגן על כל אדם, אם נראה לסנגור שההגנה על אדם מסוים אינה מתאימה לו מסיבות מוסריות ואחרות הוא לא חייב להגן עליו.
ד. יש מחלוקת גדולה האם לאדם מאמין ראוי להצטרף למערכת המשפט בישראל שאינה דנה על פי דין תורה.

2. לעניין איסור השחתת זרע, בדיוק מהסיבה שאתה מציין: זה לא נזכר בפרוש בתורה, יש פוסקים שרואים בכך איסור דרבנן. יש אחרים שמוצאים בסיס בתורה.
(עיין בקישור הבא, דיון רחב ומפורט בנושא, תחת הכותרת: 'דיני השחתת זרע האיש'
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=זרע)

3. מצוות 'פרו ורבו' מקיימים רק כאשר מולידים ילד שלך (בן ובת). אימוץ לא פוטר אדם ממצווה זו.

4. נישואים ביהדות הם רק אל פי ההלכה. לכן גם אלמן ואלמנה (יהודים) יחשבו אם שהיו נשואים על פי ההלכה.