עונש על אי שמירת נגיעה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/02/22 22:02 ז באדר א'

שאלה

אני ממש מובכת מזה אבל נושא שמירת הנגיעה ממש קשה לי ולפעמים אני נופלת בו

לא במשהו מוגזם כמובן אבל בחיבוק נשיקה

רציתי לשאול מה העונש שלי אם אני לא שומרת נגיעה

אני מקווה שבהמשך אתגבר על עצמי ואצליח יותר

אבל בכל זאת תמיד ניסיתי לחפש ולא מצאתי מה העונש של בני נוער שמתחבקים ומתנשקים לפני חתונה

תשובה

שלום

התורה אוסרת על מגע בין איש ואישה שאסורים אחד על השני (כלומר, כל איש ואישה שאינם נשואים חוץ ממשפחה קרובה).

כלומר זה איסור מן התורה.

זה חטאים שהעונש הוא בידי שמים, ולכן כמובן זה משתנה מאדם לאדם, כל אחד לפי ניסיונו וקשייו, ולפי המציאות שבה היה.

אני חושב שמה שאת צריכה לעסוק בו, זה לא מה העונש, אלא איך את מתחילה לבנות לעצמך תהליך של התקדמות הדרגתית שירומם אותך מבחינה תורנית רוחנית ויתבטא כמובן גם בהתקדמות במה שקורה בחיים שלך מבחינה מעשית.

זה יכול להיות בלימוד מוסר ואמונה, ויכול להיות התחזקות בתפילה ובדברים נוספים.

העיקר להיות תמיד (גם אם חלילה יש נפילות) עם המבט למעלה וברצון של התקדמות.

בע"ה בהצלחה רבה