עולם התהוה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/08/12 21:57 יט באב התשעב

שאלה

שלום לרב.

אני שמעתי על עולם התוהו,וזה גורם לי להרגיש רע כיוון שאיך אני אמור לדעת אם חלילה אני שם כיוון שזה עולם דמיוני-

ואני לא אוהב לשמוע על הנושאים הקבליים הללו כיוון שאינני מוכן עדיין ללימוד שכזה . בבקשה ענה לי תודה .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

באמת אל לך לעסוק בנושאים אלו, אלא בלימוד תורה משמח,תקבע עיתים לתורה מבה שלבך חפץ ומה שמשמח אותך.

לימוד ענינים קבליים שייכים ליחידים, רק לאחר שלמדו תורה זמן רב, ותקנו את מידותיהם והם מלאים שמחה בדבר ה', והם מבינים את הדברים לאשורם ולא מגיעים לעצבות אלא אדרבא לשמחה גדולה בהשגות עליונות של התורה.

בברכה,

דני ארגמן