עולם הבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/11/10 23:57 ח בכסלו התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,רציתי שתעזור לי להבין מה עתיד לקרות אחרי שאדם הולך לעולמו,הנשמה ממשיכה ממנו אבל מה איתו?

מה עם אוסף התכונות שלו והבנאדם שהוא? האם הוא נעלם כמו לפני שנולד.

קצת קשה לי להסביר את השאלה מקווה שהבנת,תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למיטב הבנתי בדברי הראשונים והאחרונים בנושא זה, הנשמה היא המרכיב הרוחני שנשאר לאחר מות הגוף וכליונו.
הנשמה נושאת בתוכה את כל הקנין הרוחני שהאדם עמל עליו בעולם הזה:
הזכויות שלו על המעשים הטובים שעשה.
החובות שלו על המעשים הלא טובים שעשה.
הזכרונות שלו והלימוד שלמד.
כל אלו מלוים את האדם לאחר מותו.
אפשר שיסורי גיהנום ועונג גן עדן הם ההבנה המוחלטת, שבאה בעולם האמת, אודות הערך של החיים שהאדם חי כאן: חרטה מיוסרת על כל מה שקלקל ושמחה גדולה על כל מה שתקן.
כך אדם ממשיך את קיומו הרוחני - נשמתי בעולם האמת עד שיבוא המשיח ונזכר לתחית המתים.