עולם הבא ורחוניות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/02/20 07:15 ט בשבט התשפ

שאלה

הרב

אני פוגם בברית שלי המון ותמיד מנסה לשמור על זה, הכי הרבהשיצא לי לשמור על הברית זה 28 ימים ואחרי זה פגמתי.

האם כאשר אני אשמור את הברית 40 יום או ככל שיותר אז אני ירגיש יותר רוחניות, קדושה?

האם יש יותר סיכוי לחלומות של תורה בעזרת השם?

אתב לא מבין כמה אני מחכה לאיזה סימן גדול משמיים ובאמת שזה יחזק אותי

תשובה

שלום

להצליח לשמור כל כך הרבה ימים זה דבר גדול ולא מובן מאליו בכלל.

המעלה שיש בהצלחה שלא ליפול בכל הימים הללו, היא גדולה הרבה יותר מגודל השלילה שבנפילה.

לכן במקום להתמקד במה אתה לא מצליח, תתמקד בהצלחות הגדולות והקטנות שלך.

כפי שכבר כתבתי לך, מציע להיעזר בין השאר בתכנים שנמצאים באתר 'עבודה בעיניים'.

יש אנשים שחיים בגבורה, מתמודדים, נופלים וקמים. כמוך. אבל לא בהכרח מרגישים רוחניים.

ויש כאלה שמסובכים במצב נמוך ובכלל לא מבינים את זה, ויש להם דמיונות שהם רוחניים.

באיזה צד אתה מעדיף להיות?

רוחניות וקדושה זה לא הרגשה, אלא מציאות של קרבה להקב"ה ולעשיית רצונו. אתה בהחלט נמצא בכיוון הזה.

לגבי החלומות - כבר כתבתי לך, שככל שהאדם יותר עסוק בחייו בקדושה ובדברים טובים, מסתבר שבסוף זה גם ישפיע על חלומותיו, כי אין מראין לו לאדם בחלומו אלא מהרהורי לבו.

כל טוב