עוכרי ישראל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/06/10 22:43 כח בסיון התשע

שאלה

ב"ה

כיצד עליי להתייחס לעוכרי ישראל (מבחינת השפת התורה...מבחינת ההשפק הנכונה-אני מבולבלת...)? כמו גרמנים,פולנים, פלסטנים,ערבים...?

לתמוך בשלום,אך בלי לותר על א"י?

להאמין שצריך לפוצץ אותם ושאין להם זכויות פה בארץ?! איפה עובר הגבול בין הדמוקרטיה ליהדות?.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
צריך להבחין בין גויים ויהודים.
גויים שונאי ישראל אפשר לשנוא.
אם הם מבקשים רעתנו אין סיבה שלא נשנא אותם.
עם זאת לא נעשה מלחמות פרטיות. כיום יש לנו מדינה ורק הממשלה קובעת מתי ונגד מי עם ישראל נלחם. אין מלחמות פרטיות.

אבל אם מדובר ביהודים שמדברים נגד המדינה, צריך לשמוע מה בדיוק עמדתם.
לעיתים מדובר באנשים אוהבי ישראל אלא שאהבתם נעשית בצורה עקומה - נדמה להם שויתורים וכניעה יביאו שלום לעם ישראל. אנשים כאלה אסור לשנוא מפני שהם לא מתכוונים נגד ישראל.

אבל אם יש יהודים שממש מזדהים ומשתפים פעולה עם האויב, אלו אנשים רשעים שמצווה לשנוא אותם.
(אצל הרב קוק מופיעה הדרכה שבעומק יש לאהוב את כולם אבל זו מדרגה גבוהה שמיועדת לצדיקם גדולים)