עוד ילד נגד רצון הבעל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/08/13 18:44 יב באלול התשעג

שאלה

בעלי אינו מעוניין בעוד ילדים, (וסיבותיו עימו). לי לעומת זאת יש קול פנימי שלא מרפה... הוא לא מוכן לדבר איתי על זה יותר. אני כבר אובדת עצות. שקלתי להפסיק לקחת אמצעי מניעה ולא לומר לו. מצד אחד זה אומר שאשקר לו, מצד שני הוא מונע ממני דבר כל כך חשוב. והלעתית יכול להיות שאסור? הרי לכתחילה לכאורה המניעה היא שאסורה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה לא נושא שיפתר בכוח.
משפחה היא בראש ובראשונה אחדות ושותפות, למען שניכם ולמען הילדים שכבר יש לכם.
אחד הדברים שמאוד קשים לילד היא תחושת חוסר בטחון בבית שלו. אם תביאי ילד ללא הסכמה של בעלך את עלולה לסכן את היציבות הקימת.
מוטלת על שניכם חובה לדאוג ליציבות ולבטחון של הילדים שישנם.
באשר לויכוח על 'עוד ילדים' תדרשי מבעלך לגשת לברור מקצועי בנושא. זה בדיוק התחום של יועץ נישואים טוב, עובד\ת סוציאלי\ת או פסיכולוג\ית שיסייעו לכם לנהל את הבירור הזה בדרך נכונה והוגנת כדי ששניכם תצאו ממנו בהרגשה טובה.

מצוות פרו ורבו מוטלת על הבעל ולא על האישה - עייני בתשובה להלן בפרק 'חלק הנשים במצווה'
http://www.din.org.il/2012/10/11/המצווה-הראשונה-פרו-ורבו/