עובדת במקום שלא יוכשר לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/11 09:56 ב בניסן התשעא

שאלה

שלום רב

אני עובדת במשרד עו"ד אשר נמצא במרתף בביתה של העו"ד. הבית והמטבח אינם כשרים. בחוה"מ עובדים כרגיל ואין חופשה. לא נראה לי שהבית או לפחות החדר בו אני עובדת יוכשר לפסח. האם יש משהו שניתן לעשות מלבד לקחת ימי חופשה שאני מעדיפה לא לקחת? האם מספיק שאנקה את השולחן שלי? (אוכלים פה כל יום בחדר....)

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המשמעות של הכשרה לפסח היא לסלק את החמץ שאפשר אולי לאכול. אם החדר נקי ואם השולחן שלך - נקי, אז את הכשרת את החדר לפסח.
אם בשלחן של עובד אחר יש חמץ, אפילו אם הוא מביא בפסח חמץ - זו לא אחריותך. את אחראית רק על מה ששלך או בשימושך האישי מטעם העבודה.

ועייני גם בתשובה
https://www.kipa.co.il/ask/show/240217