עד מתי להתפלל לעילוי נשמה ולרפואת חולים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/13 12:52 טו באב התשעג

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב, במשך כשנה אני קוראת אחרי התפילה שמות לרפואה ולעילוי נשמת אני חוזרת בתשובה אני בת 16 ועם הזמן הצטברו לי המון שמות וזה ממש קשה לי כבר לקרוא אותם אני מרגישה שזה כבר מועקה ואני לא יכולה קשה לי אני מרכישה שאני משתגעת שאם אני לא אקרא ה׳ יכעס ואני לא יודעת מה לעשות עזור לי בבקשה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך להבדיל בין עילוי נשמה ובין רפואה.
עילוי נשמה:
קשור ללימוד או לאמירת תהילים. זה לא נעשה בתוך התפילה.
תאמרי פרק תהילים אחד (או קצת יותר...) בכל יום - לפני או אחרי, תאמרי לעילוי נשמת הנפטרים.
את השמות שאת כבר אומרת תמשיכי עד תום שנה לפטירת כל אחד מאלה שאת מזכירה.
אל תקבלי על עצמך עוד שמות לומר לעילוי נשמה.
עייני בתשובה -
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=11827

חולים:
יש חשיבות גדולה להתפלל עבורם, לכן תמשיכי לקבל שמות של חולים.
אם אין לך מושג אודות החולה, אז בתום שבוע אל תמשיכי יותר להתפלל עבורו.
אם את יכולה להתענין בשלומו - אז תתפללי עליו קבוע ומדי פעם תתענייני בשלומו - כדי לדעת אם להמשיך.
עייני בתשובה -
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=51622