עד בחתונה ששתה כוסית משקה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/06/08 17:08 כו בסיון התשסח

שאלה

הרב הייתי בחתונה של חבר שלי והחבר שלי ביקש ממני להיות עד בחופה.

כשהגעתי לחתום על הכתובה אז הרב שאל אותי אם שתיתי יין ואמרתי לו שלאר אבל העד השני שתה כוס (בדוכן שמחלקים שתיה) והוא אמר לו שהוא לא יכול להיות עד והחבר שלי נעלב האם זה בסדר?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לבני הזוג סימן טוב ומזל טוב.

דיני עדות בקידושין הוא דינים לא קלים ולכן אם הרב המקדש החליט מה שהחליט אז צריך לקבל את דבריו . ובסך הכל הרב רצה שהחתן הכלה יתחתנו בצורה הטובה ביותר ושלא יהיה ספק ולו קל שבקלים על עדי הקידושין.

ולגופו של עיניין נפסקה ההלכה שעד לא יכול להיות אם הוא שיכור כמו לוט.
ואם רק דעתו לא מיושבת עליו אז רק לכתחילה עדיף לקחת עד אחר ואם לקחו אדם כזה שלא מיושב בדעתו כי הוא שתה משקה חריף אבל הוא לא שיכור ממש אז העדות תופסת.

ושוב,

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,