עדלאידע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/02/18 11:56 יא באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לשאול מה דעת הרב עובדיה לתהלוכה עדלאידע שנערכת בפורים כי שמעתי שרבנים אסרו אשמח לשמוע מה הרב עובדיה אמר על זה ומה דעתך

בברכה תבורך מפי עליון

הקטן נהוראי דמרי

תשובה

ב"ה

שלום.

לא יודע מה אתה מתכוון במילה "תהלוכה" בכל עיר יש כל מיני סוגי תהלוכת בחלקם אסור להשתתף ובחלקם מצווה להשתתף.

אם תמקד את שאלתך אוכל להשיבך בצורה מדוייקת יותר.

באופן כללי כדאי לך לדעת ולהכיר את דברי התלמוד במסכת מגילה דף ז

ואת מה שנפסק להלכה בשו"ע או"ח סימן תרצה.

אעתיק לך את דברי המשנה ברורה בביאור הלכה על זה:

"עד דלא ידע וכו' - וז"ל המאירי חייב אדם להרבות בשמחה ביום זה ובאכילה ובשתיה עד שלא יחסר שום דבר ומ"מ אין אנו מצוין להשתכר ולהפחית עצמינו מתוך השמחה שלא נצטוינו על שמחה של הוללות ושל שטות אלא בשמחה של תענוג שיגיע מתוכה לאהבת הש"י והודאה על הנסים שעשה לנו וע"ש מה שמבאר דברי הגמרא. וז"ל הח"א כיון שכל הנס היה ע"י יין לכן חייבו חכמים להשתכר ולפחות לשתות יותר מהרגלו כדי לזכור הנס הגדול ואמנם היודע בעצמו שיזלזל אז במצוה מן המצות בנט"י וברכה ובהמ"ז או שלא יתפלל מנחה או מעריב או שינהוג קלות ראש מוטב שלא ישתכר וכל מעשיו יהיו לש"ש עכ"ל:"

חג פורים שמח ומבדח

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.