עדיפות ברבנים

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/08/02 22:44 יז באלול התשסב

שאלה

א. מה הדין אם גדול הדור והרב שלפיו אני הולכת פסקו הלכה שונה?

ובכלל מה עדיף- שיהיה לי רב ללכת לפיו, או ללכת רק לפי גדול הדור?

ב. על אילו רבנים מסתמכת תנועת בנ"ע ומה גדולי הדור פסקו לגבי התנאים שבהם מתקיימת התנועה?

תשובה

ב"ה

שלומות,

קשה לי להבין מה היא ההגדרה של גדול הדור. לענ"ד הדבר היותר משמעותי הוא ליצור קשר עם מי שאת מסוגלת לתקשר עמו.
לדעתי, הקשר הרציף עם רב הוא משמעותי ובעז"ה אולי תזכי גם ליצור קשר עם גדול הדור.
לענ"ד הקשר עם הרב שלך משמעותי בשל העובדה שהוא מכיר אותך ויודע את ההתרמה של המציאות לחייך.
כמו כן, אני מבקש להבהיר שאין בתשובה זו למעט מכוחם ומגדלותם של גדולי הדור.

לבני עקיבא רבנים רבים ובניהם הרב אברהם צוקרמן, הרב דרוקמן, ועוד.

בברכה,

שי