עברית בשירותים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/02 21:55 ל בתשרי התשסג

שאלה

שלום.

ראיתי שיש דעה שאומרת שאסור להכניס לשירותים שום דבר שכתוב בעברית.

הדבר לא נראה לי מעשי כ"כ בימינו,

כאשר יש כיתוב בעברית על כל שמפו, סבון, משחת שיניים, חבילת טישו, מטהר אוויר וכו'.

מה דעת הרב?

חוצמזה, האם יש בעיה כלשהיא לרסס באווי בשבת ממטהר אוויר?

תשובה

א- מי שרוצה להחמיר בענין זה - תבוא עליו ברכה. ובכל מקרה יש הבדל בין דברי קודש או עיתון שיש בו דברי תורה שאסור בלי מחלוקת כלל. לבין עיתון שאין בו דברי תורה (ואין בו גם דברי עריות ולשון הרע וכד) שמותר לקוראו, ויש מחמירים כפי שכתבת בשאלתך. ומכל אלו קל ענין השמפו שאין כוונתו כלל למה שכתוב על השמפו אלא לשימוש בלבד.

ב- מותר.