עבודת המידות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/08/12 22:45 כג באב התשעב

שאלה

שלום הרב,

מאז שאני קטנה אני מאוד עקשנית ומתעצבנת בקלות. זה תמיד הפריע לי ואני כל הזמן מנסה לעבוד על זה אבל לא מצליחה. ברגע שמשהו קורה לי וגורם לי לעצבים בפנים, גם אם באותו רגע אני מצליחה לא להתעצבן, אחר כך זה מתפרץ יותר חזק. אבא שלי הוא גם אדם רגזן ולמרות שאני ממש לא רוצה להיות כמוהו בתכונה הזאת, זה השפיע עלי. בתקופה האחרונה אני חושבת על זה הרבה ומאוד רוצה לשנות את המידות האלו כי חשוב לי שבבית שאני אקים בעזרת ה' ישרו שלווה ושמחה ולא עצבנות וכעס. יש לציין שאני אדם רגוע בדרך כלל אבל יש דברים שמוציאים אותי מהכלים, דווקא הדברים הקטנים והלא חשובים גורמים לי להתעצבן למרות שאני יודעת שהם לא חשובים. שינוי תכונות זה דבר קשה ולוקח המון זמן (כל החיים בעצם...) אבל אני אשמח אם תכוון אותי איך לעבוד על המידות האלו.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה גדולה שאלת,

כל אדם נמצא בנסיון זה של הכעס מי הרבה ומי פחות,

הכעס נובע מכך שהדברים לא מתנהלים כפי שהיינו רוצים שיהיו, ויש לנו כעס על אנשים על תופעות ועל המציאות,

ובעצם זה כעס על הקב"ה שעשה את כל זה כך...

אבל צריך להבין שה' הוא בעל הבית בעולם ואנחנו אורחים, והעולם לא צריך להתנהל כפי רצוננו אלא כפי רצונו,
ואם ישנם דברים מרגיזים ואנחנו יכולים לשנות - אז משנים,

ואם לא אז צריך ללמוד לחיות עם זה- בשלב הראשון,

בשלב השני - לחפש דרך איך להתעלות מאותו נסיון.

כל זה רקע כללי ואמוני,

אבל בשעת מעשה הכעס גובר על הכל - לכן צריך לקבוע לימוד יומי בספר מוסר, בין בתחום הכעס ובין בתחום אחר, הלימוד הקבוע של המוסר מחלחל בנפש ובסופו של דבר גם משפיע על ההתנהגות.

בברכת שנה טובה ומבורכת,

דני ארגמן