עבודה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/01/17 10:40 כח בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב אני מחפש עבודה הרבה זמן הוזמנתי לעבודה חדשה ושאלו אותי שאלות בין היתר אם אראה מישהו שעובד שם גונב ממקום העבודה אפילו נייר טואלט האם אספר על הממונים עלי אני השבתי שלא אספר ולא התקבלתי לעבודה רציתי לדעת האם כשאני רואה מישהו גונב ממקום העבודה שאני עובד בה האם עלי לספר לממונים עלי

תשובה

שלום
כשם שאדם מצווה להציל את חבירו אם הוא בסכנה, כך הוא מצווה להציל את ממונו של חבירו (וזה לא משנה אם הוא המעסיק שלו או לא).
ולכן, אם אדם רואה שאדם אחד רוצה להזיק לממון של אחר, למשל לגנוב, הוא צריך למנוע את זה. אם אפשר בלי לספר זה עדיף, כגון לדבר איתו, אבל בהנחה שזה לא יעזור (ולפעמים אולי יזיק, כי הגנב יידע להישמר), צריך לספר, ובלבד שישמור שממלא את כל הכללים שכתב ה'חפץ חיים', בהלכות איסורי רכילות, כלל ט', סעיף ב').