עבודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/13 11:15 כא באב התשעג

שאלה

שלום רב,

כבר מס' חודשים שאני עובדת במקום ידוע בארץ שעליו הרבה מאזרחי המדינה מתלוננים לגבי התשלום היקר שנגבה מהם. בנוסף, במחלקת הגביה בה אני עובדת חלק גדול ממנה הינו עוסק בריביות והוצאות אכיפה החלות על המשלם במצב של איחור בתשלום.

רציתי לשאול כמה שאלות:

1) האם מבחינה הלכתית מותר לי לעבוד במקום כזה?

2) כיצד מתייחסת התורה לריביות? מה האיסור בדיוק? והאם הוא חל עלי במקום ציבורי שכזה?

תודה רבה.

תשובה

שלום!

יש לברר שיש היתר עיסקא למקום, שאם לא כן הרי אסרה התורה נטילת ריבית, ועובר על זה גם כל המסייע (רמב"ם הלכות מלווה ולווה ד, ב).

כל טוב!