עבודה זרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/05/22 08:12 כח באייר התשפב

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום הרב

ספר החינוך מצוה רצו - מצות קידוש השם

ויקרא כ"ב, ל"בכי ג' מצוות הן שחייב האדם שיהרג עליהן ואל יעבור בהן לעולם, והן, עבודה זרה וכל אביזרהא, כלומר כל ענין שלה האסור לנו מכח הלאוין המיוסדין בה, וכמו שנפרש למטה בעזרת השם, וכן גילוי עריות וכל אביזרהא, ושפיכות דמים, שאם יאמרו לו לאדם עבוד עבודה זרה או נהרגך יהרג ואל יעבדה, ואף על פי שלבו תמים באמונת השם, אף על פי כן נצטוה שיהרג ולא יעשה המעשה הרע ההוא, ולא יתן מקום אל המעביר לחשוב שהוא כפר בשם. ולשון ספרי, על מנת כן הוצאתי אתכם מארץ מצרים שתקדישו את שמי ברבים. וכמו כן בשתים שזכרנו, יהרג ואל יעבור כמו שאמרנו.

אם אפשר דוגמאות ואביזרים

עבודה זרה וכל אביזרהא

גילוי עריות וכל אביזרהא,

תודה ממשה

תשובה

שלום

אביזרייהו של עבודה זרה הוא מביא שם דוגמא להתרפא מעץ אשרה (עבודה זרה).

אביזרייהו דעריות זה האיסורים שיש בכך מלבד עצם האיסור של גילוי עריות, כמו למשל נגיעה של חיבה וייחוד.

כלטוב