עבודה זרה בימינו

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/01/02 12:53 ו בשבט התשסב

שאלה

שבוע טוב

היום לאחר שבוטל יצר העבודה זרה וכשאדם (לפחות בארץ) ישתחווה לציור או פסל וכד' האם שייך להוריד מהאיסורים או לא לצוות על אדם למות ולא להשתחות לפסל וכד'

לא הסברתי את עצמי כ"כ טוב אך אני מקווה שהרב יבין אותי

תשובה

ב"ה

שלומות,

אם הבנתי את שאלתך הרי שאינני חושב שיש להסיר את איסורי ע"ז. בכל דור ודור משתנה הצורה של הסגידה לאנשים או לפסלים. ראשית, מספיק להתמודד עם העובדה שבכנסיות יש הרבה פסילים ושם נוהגים הנוצרים לתפלל. אך יותר מכך, דוקא בימים אלה, שרבים (...מדי, לצערי!) נוסעים למזרח הרחוק, הרי שהם מחשפים לעבודה זרה על מכלול בטוייה הנוראיים.
אנשים אלה מביאים חלק מהביטויים הנוראיים הללו למקומותינו. לכן, אינני רואה שההלכה בעניין זה תשתנה.

בברכה,

שי