עבודה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/06/10 18:33 כה בסיון התשע

שאלה

אני חובש ביחידת נחשון של שרות בתי הסוהר, אחת לחודש לערך אני נדרש מתוקף תפקידי לעבוד ביום השבת,כאשר המשמרת מתחילה כשעתיים לפני צאת השבת והדבר מצריך ממני נסיעה במהלך השבת. ברוב המקרים אני משתדל להחליף את המשמרות עם אחרים אך לא תמיד הדבר מתאפשר, מיותר לציין כי השכר הינו גלובאלי ואין לי כל תשלום מיוחד עבור המשמרת ביום השבת. האם מותר לעבוד ביום השבת עבודה מסוג זה המצריכה חילול שבת גמור כגון נסיעה ברכב, האם עבודה זו הינה בגדר פיקוח נפש?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לגופים גדולים ומורכבים כמו צבא, משטרה, בית חולים וכד', יש רב ששיך לגוף המסוים: רבנות צבאית, רבנות המשטרה, רב של בית חולים - הם מכירים מקרוב בדיוק התנאים והדרישות, לכן הם יודעים הכי נכון מה מותר ומה אסור על פי ההלכה, הם גם יוךעים להציע את הפתרון הכי מתאים.
עליך לפנות לרב של שרות בתי הסהר - אני בטוח שהוא מודע לצרכים של המערכת ולחובות ההלכתיות שלך והוא ימצא לך את הפתרון ההלכתי הנכון ביותר.