עבודה בשבת בתפקיד ביטחון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/12/12 03:37 יא בטבת התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה שומרת שבת ומצוות, אני מתחילה לעבוד כקבטית בבית מלון ( מאבטחת) , השאלה שלי אם אפשר לעבוד בשבת לשם פיקוח נפש, כמובן שאני מגיעה לעבודה ברגל, לא כותבת ולא מבצעת דברים אסורים , רק דברים שאני צריכה לעשות בגין פיקוח נפש.

אשמח לתשובה בהקדם.

תשובה

שלום!

כל מה שנצרך להציל מפיקוח נפש מותר ומצווה.
והכל לפי חכמת המומחה בדבר, שהוא יודע מה באמת פיקוח נפש ומה לא.

עצה חכמה ששמעתי מפרמדיק, שמתוקף תפקידו בעסקי פיקוח נפש עליו לחלל שבת לעיתים. וכך הוא סיפר לי: זה קשה לעבור שבתות עם נסיעות, שבתות שמפעילים מכשירי חשמל וכו'. אז קבענו כלל. בדרך למקרה ובחזור כשלא מטפלים - שרים זמירות שבת, כדי שנזכור שזה בכל זאת שבת, ולא נפסיד את הקדושה שבאווירת היום הזה. וזו עצה חכמה מאוד.

שבת שלום! בהצלחה!