עבודה בעיתון חילוני

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/02 18:58 י בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

האם מותר לאדם(בחורה במקרה זה) לעבוד בעיתון(חילוני או דתי)?

-ומה אם היא מרגישה שהיא מכניסה לשם ערכים חיוביים?

-מה עם דיני לשה"ר מבחינתה? האם היא חייבת להוכיח אנשים שאינם שומרי מצוות?

-ובכלל בעבודה בעיתון שרוב הסיכויים שיוצא לאדם לכתוב ולשמוע לשה"ר-האם מותר לעבוד במקום כזה?

תשובה

בס"ד

מותר לעבוד בעיתון כזה, במיוחד אם היא מכניסה לשם "ערכים חיוביים"
היא לא חייבת להוכיח אנשים אחרים אלא אם כן היא חושבת שהם ממש ממש רוצים לשמוע מה שיש לה לומר. בדרך כלל בדורינו "תוכחה" יותר מרחיקה מאשר מקרבת. לעומת זאת דיבור של הסבר וקירוב "הוכחה" מועילה פי כמה לאין שיעור.

כל מה שהיא צריכה לשים מול עיניה הוא לא להסחף ולהגרר אחרי האוירה של הקלילות והלה"ר אם יש שם.

אולי כדאי שהיא תאמר כל יום "תפילה מיוחדת" לשם כך .