עבודה בחנות - שאלה בהלכות צניעות וייחוד

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 02/03/19 23:29 כה באדר א'

שאלה

שלום,

אני פקידה בחנות שכולם גברים מידי פעם מגיעה אישתו של המנהל ונמצאת במשרד

אני יושבת בפינה שלי במשרד למעלה המוכרים נמצאים בקומה למטה וכך גם הלקוחות.

בקומה למעלה נמצא המנהל ואשתו כשהיא מגיעה

האם יש בעיה של צניעות יחוד?

תשובה

שלום וברכה,

לגבי הלכות ייחוד, באופן עקרוני, אם בכל רגע יכולה אשתו של המנהל להיכנס - אין בכך איסור ייחוד.

לגבי דיני צניעות, זה תלוי בגורמים שונים.

אם האווירה שם ראויה, עבודה עניינית, ואת חשה בנוח כלפי המנהל ושאר המוכרים - אין בכך בעיה.

אם את חשה באופן אישי שהמקום שאת עבודת בו הוא באווירה לא צנועה מהיבטים שונים (שאין כאן המקום למנותם) - יש למצוא לכך פתרון ולא להמשיך כך יותר.

בהצלחה רבה.