עבודה בבית חולים בשבת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 20/06/02 04:44 י בתמוז התשסב

שאלה

אני סטודנטית לסיעוד בבית ספר לסיעוד שערי צדק.

יש באפשרותי לעבוד בבית החולים שערי צדק בימות החול ובשבת בתור תגבור לאחיות.

בית החולים שערי צדק הוא כידוע בית חולים בעל אופי דתי המשתדל לשמור על כללי ההלכה בשבת. כמו כן, בבית הספר בו אני לומדת, מלמדים את התלמידות לעבוד עפ"י כללי ההלכה.

אבי טוען שכיון שאני גרה בבית עם ההורים ואין עליי שכר דירה לשלם, וכיון שהוא זה שמשלם את השכר לימוד, איני מותרת לעבוד בשבת .

הענין הוא שיש לי הוצאות אחרות ואני גם מתחילה לחסוך לכשאתחתן בע"ה בקרוב. ( אני לא מאורסת..)

עבדתי כבר כמה פעמים בשבתות ואכן נוכחתי לדעת שבי"ח משתדל לשמור על כללי ההלכה.

הלימודים שלי הם חמישה ימים בשבוע מהשעה 8 בוקר ועד 17 אחה"צ לכן אין באפשרותי לעבוד במשך השבוע אלא בשבת.

יש לי 2 שאלות:

1. האם מותר לי בכל זאת לעבוד בשבתות?

2. אם אכן מותר לי, מה בענין ההסעות לבי"ח? אני מתגוררת בשכונת הר נוף שהיא כמרחק 30-40 דקות הליכה ברגל מהבי"ח, וההסעה היא ע"י גוי הלוך וחזור.

תודה רבה.

תשובה

1.מכיון שאת זקוקה לכסף לצורך חתונתך וכו', ו"שכר שבת" לצורך מצוה מותר לחלק מן הפוסקים, מותר לך לעבוד בשבת בביה"ח ועדיף לעבוד במשמרת שמתחילה קודם השבת או במשמרת המסתיימת לאחר צאת השבת, כדי שהשכר יהיה לא רק על עבודה בשבת אלא גם על העבודה ביום חול.
2.מותר לשוב ע"י הסעת ביה"ח הנהוגה בידי נהג גוי.