סרט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/09 17:00 ה בתשרי התשע

שאלה

שלום רב,

האם יש בעיה לראות את הסרט עשרת הדיברות זה סרט שמתארים בו את הסיפור וזה שחקנים גויים האם יש בעיה לראות את הסרט

תשובה

בס"ד
שלום רב.
אינני יכול להשיב על הסרט המסויים הזה מבלי לצפות בו. לכן אני משיב באופן עקרוני - צריך להתיעץ עם מי שמכיר את הסרט המסוים הזה.
החויה של צפיה בסרט משפיעה מאוד על הנפש (לכן אנשים נהנים לראות סרטים). בכוח הזה של הקולנוע נמצאת גם הסכנה שלו. אם הסרט מקרין תמונות שמשחיתות את הנפש אז יש לכך השפעה רעה מאוד. הנזק העיקרי הוא בתמונות של אלימות ושל הופעה או מעשים לא צנועים - דבר שמאוד נפוץ בקולונוע.
אינני מומחה גדול - אבל למיטב ידיעתי דווקא בסרטים של פעם היתה זהירות יותר גדולה בצניעות, לכן לא נראה שיש סכנה בסרט הזה.
יש בעיה בסרטים כמו עשרת הדברות, שהם מספרים את סיפור התנ"ך ועלולה להווצר בדמיון תמונה עקומה על דמותם של משה ואהרון וכד' או תפיסה לקויה של הופעת ד' בסנה או בסיני.
לכן אם לא מדובר בילדים קטנים אלא בבני נוער המבינים שקולנוע זה התאור של הבמאי ולא משהו אמיתי והם יראו בכך סרט ולא יותר נראה שאפשר.