סרטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/08/14 12:11 יד באב התשעד

שאלה

שלום רב,

אני מחר טס לחול ורציתי לברר מספר פרטים לגבי גזל בקניין רוחני:

1 - האם מותר לי להוריד סרטים בשביל שאר בני המשפחה שלי? פשוט לאבא שלי אין זמן להתעסק עם זה ואין בררה אלא שאני יוריד - האם חובה עלי לכפות את ההלכה עליהם ולאומר להם לא להוריד (חשוב לציין שאני מוריד בשביל האחים הקטנים שלי שלא מבינים מה זה גזל)? האם עלי להוריד להם באיכות נמוכה כדי שזה לא יהיה ממש גזל?

2 - אני תמיד רואה סרטים בצפייה ישירה באינטרנט ובאיכות נמוכה וכך זה לא כל-כך גזל, האם משום שזה טיסה מותר לי להוריד באופן חד פעמי של ישעמם לי (טיסה של 8 שעות)?

תודה רבה :-)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין צורך לגזול ולא לחפש היתרים לחשש גזל.
אפשר לקנות דיסקים של סרטי ילדים הם זולים מאוד (פחות מאחוז אחד ממחיר כרטיס טיסה).